wereld parkinson dag 2023

Parkinson Diner

Ter ere van Wereld Parkinson Dag organiseerde de Parkinsonalliantie voor de tweede maal het Parkinson Diner op woensdagavond 12 april 2023. Tijdens dit diner gingen zo’n 120 beleidsmakers, bestuurders, ervaringsdeskundigen, financiers, politici en zorgverleners met elkaar in gesprek. Het thema van dit jaar was ‘samen impact maken’.

In het panelgesprek over parkinson en pesticiden, met Bas Bloem, Berthe Brouwer en Ad Melkert werd de noodzaak tot verbeterd toelatingsbeleid en de (versnelde) omslag naar natuurinclusieve landbouw (inclusief het trainen van boeren in het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen) benadrukt. Om dit standpunt kracht bij te zetten wordt binnenkort een manifest, gezamenlijk opgesteld door Natuur&Milieu, de Parkinsonalliantie en de FNV, gelanceerd.

Wouter Bos, Jeroen van Vugt, Laura Daeter en Eeke van der Veen gingen met elkaar in gesprek over de kansen en uitdagingen rondom (regionale) samenwerking voor de Parkinsonzorg, in het kader van het Integraal Zorg Akkoord. Zij benadrukten de noodzaak tot (regionale) samenwerking tussen Parkinsonzorgverleners, mensen met parkinson en zorgverzekeraars.

Helaas moesten de Nits op het laatste moment afzeggen. Gelukkig zorgde Raymond van het Groenewoud voor een goede sfeer door zijn muzikale bijdrage.

Daarnaast droegen de bijzondere locatie en de goede culinaire verzorging door de studenten van het ROC Mondriaan en de kleurrijke bloemstukken van het Clusius College in belangrijke mate bij aan het succes van de avond.

Een sfeerimpressie van de avond vind je hieronder. De foto’s zijn gemaakt door Jurriaan Callenbach en de video door Elena Kamphuis.

Klik rechts op het pijltje om meer foto's te bekijken:

Help mee impact maken

Samen impact creëren kan niet zonder financiële ondersteuning. Dankzij giften kunnen we samen sneller oplossingen vinden tegen parkinson. Uw bijdrage is meer dan welkom. Dat kan gemakkelijk via een Tikkie of via het online donatieformulier van ParkinsonNL.

nav-line2-taupe-01

Parkinsonalliantie Nederland is een samenwerking tussen:

Logo-Parkinson_DIAP
Parkinsonnet
ParkinsonNL
DutchParkinsonScientists-1

© Parkinsonalliantie Nederland

Anbi_Logo